Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Η Ιταλία δεν είναι πια ο ασθενής της Ευρώπης – Δεν ήμαστε σύντροφοι στη δυστυχία της Ελλάδας

tags :
Renzi: Η Ιταλία δεν είναι πια ο ασθενής της Ευρώπης – Δεν ήμαστε σύντροφοι στη δυστυχία της Ελλάδας
Οι Ιταλοί δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης, σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός
Η Ιταλία δεν αποτελεί πλέον τον «σύντροφο στη δυστυχία» της Ελλάδας, όπως ήταν πριν από τρία με τέσσερα χρόνια και οι Ιταλοί «δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις» αυτής της κρίσης, τόνισε με συνέντευξή του το Σάββατο ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5, ο M. Renzi σημείωσε: «Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον»
Πρόσθεσε δε, ότι «η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα», τόνισε.
«Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα).
»Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία, όμως δεν είναι πλέον έτσι», σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί «βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα».
Ο Renzi έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης