Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας θα παραμείνει και μετά το δημοψήφισμα

tags :
Wall Street Journal: Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας θα παραμείνει και μετά το δημοψήφισμα
Έρχεται μια απρόβλεπτη Δευτέρα για την Ελλάδα
Την εκτίμηση ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας θα παραμείνει και μετά το καθοριστικό δημοψήφισμα διατυπώνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, σε σχετικό δημοσίευμα.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η Δευτέρα (6/7) που θα ξημερώσει θα είναι εξίσου απρόβλεπτη με την ημέρα του δημοψηφίσματος (5/7).
Από τον Ιανουάριο, όταν και ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας, έως και σήμερα, οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να προβλεφθούν, παρά μόνο εκπλήσσουν.
Το δημοψήφισμα, επισημαίνει η WSJ, θα μπορούσε να κρίνει την πορεία της χώρας στο ευρώ, και όμως ο πρωθυπουργός της χώρας συνεχίζει να εμφανίζεται αινιγματικός στις δηλώσεις του.
Σε περίπτωση «ναι» στο δημοψήφισμα, η χώρα θα μπορούσε να περιέλθει σε καθεστώς πολιτικής αβεβαιότητας, καθώς θα υπήρχε ζήτημα κυβερνητικής εμπιστοσύνης.
Σε περίπτωση «όχι» το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας τίθεται υπό αμφισβήτηση.
«Το χειρότερο για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι ότι βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας, καθώς  δεν μπορούν να κάνουν καμία πρόβλεψη», επισημαίνει ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κουλούμπης.
Η WSJ υποστηρίζει παράλληλα ότι μία οικουμενική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία κάποιου τεχνοκράτη αξιωματούχου, θα ήταν πιο «βολική» για τους πιστωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης