Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη δίνει η Ιρλανδία για να κρατήσει «ζωντανές» τις τράπεζες

tags :
Μάχη δίνει η Ιρλανδία για να κρατήσει «ζωντανές» τις τράπεζες
Σήμερα αναμένεται το σχέδιο διαχείρισης των «τοξικών» στεγαστικών δανείων των ιρλανδικών τραπεζών, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός οικονομικών της Ιρλανδίας, Brian Lenihan. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Κεφαλαίων της χώρας, ο τραπεζικός κλάδος θα χρειαστεί επιπλέον «ενέσεις» ρευστότητας, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα προβληματικά δάνεια που εξακολουθούν να αυξάνονται στα χαρτοφυλάκια των εγχώριων τραπεζών.
Οι αναλυτές θεωρούν ότι οι ιρλανδικές τράπεζες θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 δισ. Ευρώ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να ελαχιστοποιήσει τις διαγραφές των ιρλανδικών τραπεζών από μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η κυβέρνηση της Ιρλανδίας είχε απορροφήσει περίπου 80 δισ. Ευρώ δάνεια από τις τράπεζες, ποσό που θεωρείται ότι είναι το μισό του δανεισμού της χώρας.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία της διαρκούς χρηματοδότησης του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα δεν θα σταματήσει εύκολα, ενώ δεν είναι σίγουρη η αποφυγή του φαινομένου να δούμε τις ιρλανδικές τράπεζες τα επόμενα «ζόμπι» του παγκόσμιου τραπεζικού κλάδου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης