Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκεκριμένες προτάσεις ζητούν από την Ελλάδα Μerkel, Hollande - Δεν υπάρχουν τώρα οι προϋποθέσεις για νέο πρόγραμμα

Συγκεκριμένες προτάσεις ζητούν από την Ελλάδα Μerkel, Hollande - Δεν υπάρχουν τώρα οι προϋποθέσεις για νέο πρόγραμμα
Η Σύνοδος Κορυφής θα διαμορφώσει την τελική στάση προς την Ελλάδα
Μήνυμα πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά και πως πρέπει να παρουσιάσει σοβαρές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης απέστειλαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande και η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι.
Εγώ και η Καγκελάριος Merkel σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού, διεμήνυσε ο Fr. Hollande, για να εξηγήσει ωστόσο πως η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης θα καθορίσει τη θέση της Ευρώπης έναντι των ελληνικών προτάσεων.
Η πρόταση της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτή, δεσμεύθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, ζητώντας ταυτόχρονα από την Ελλάδα να καταθέσει αξιόπιστες και σοβαρές προτάσεις.
Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς η Ευρώπη είναι δημοκρατία, σημείωσε.
Από την πλευρά της, η Angela Merkel υποστήριξε ότι αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να διαχειριστούμε αυτήν την απόφαση.
«Πρέπει να δούμε πώς το βλέπουν οι άλλες 18 χώρες της Ευρωζώνης το αποτέλεσμα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αποσαφήνισε ότι «η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, σε αυτό το πνεύμα γίνεται και η σύνοδος».
«Ο χρόνος πιέζει. Θέλουμε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς στο τραπέζι» κατέληξε η Καγκελάριος. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης