Τελευταία Νέα
Διεθνή

Giscard d' Estaing (πρώην πρόεδρος Γαλλίας): Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ

Giscard d' Estaing (πρώην πρόεδρος Γαλλίας): Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ
Ύμνοι από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας στον Κωνσταντίνο Καραμανλή - Ήταν ένας άνδρας με μεγάλες ικανότητες και μεγάλο σθένος
Υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από το ευρώ, μετά και τη επικράτηση του όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τάχθηκε σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό L'Express ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Valery Giscard d' Estaing.
«Πρέπει να τεθεί η Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης, διότι οι Έλληνες ψηφοφόροι εγκατέλειψαν έμμεσα τη νομισματική ένωση όταν εξέλεξαν πρωθυπουργό της χώρας τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς Αλέξη Τσίπρα και επιβεβαίωσαν αυτή την επιλογή με το δημοψήφισμα της Κυριακής», τόνισε.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι «δεν μετανιώνει καθόλου για το ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» την 1η Ιανουαρίου 1981, όταν της χώρας «ηγείτο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας άνδρας με μεγάλες ικανότητες και μεγάλο σθένος», όπως σημείωσε.
Όμως ο ίδιος υποστήριξε ότι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν ένα «σφάλμα», καθώς οι ηγέτες της χώρας «δεν επιθυμούσαν, ούτε εισηγούνταν να ακολουθηθεί η πολιτική της Ευρωζώνης: δημοσιονομικό έλλειμμα 3%, δημόσιο χρέος 60%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης