Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Standard: Οι Γερμανοί χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα – Καταστροφική η έξοδος μίας χώρας από το ευρώ

Der Standard: Οι Γερμανοί χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα – Καταστροφική η έξοδος μίας χώρας από το ευρώ
Έντονη κριτική στην «επιτροπή των πέντε σοφών»
Για απώλεια επαφής με την πραγματικότητα κατηγορεί την Γερμανία ο οικονομικός συντάκτης της αυστριακής εφημερίδας Der Standard.
To δημοσίευμα ασκεί έντονη κριτική στην «επιτροπή των πέντε σοφών», η οποία συμβουλεύει την γερμανική κυβέρνηση.
Όπως υποστηρίζει, η έκθεση της επιτροπής αποκαλύπτει ότι η πλειονότητα των Γερμανών οικονομολόγων έχει χάσει κάθε επαφή με την τρέχουσα οικονομικο - πολιτική πραγματικότητα στην Ευρωζώνη.
«Στο έγγραφό τους οι εμπειρογνώμονες ζητούν να προβλεφθεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες η δυνατότητα αποπομπής μίας χώρας από την Ευρωζώνη. Όμως, δεν προβλέπουν την οικειοθελή έξοδο από το ευρώ» επισημαίνει η εφημερίδα.
Όπως εξηγεί, εάν η πρόταση εφαρμοζόταν, αυτό θα σήμαινε την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης: Το πολιτικό κλίμα θα δηλητηριαζόταν, διότι τα κράτη θα άρχιζαν να απειλούνται μεταξύ τους.
Αλλά και από οικονομική άποψη, συνεχίζει το δημοσίευμα, η ιδέα είναι καταστροφική, καθώς έπειτα από μια αλλαγή της συνθήκης οι επενδυτές θα άρχιζαν αμέσως να κερδοσκοπούν θέτοντας το ερώτημα «ποιον αφορά η έξοδος από το ευρώ: την Ελλάδα, την Πορτογαλία;
Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι «εάν σε αυτό το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων βρίσκονται οι καλύτεροι Γερμανοί οικονομολόγοι, τότε θα πρέπει κανείς να ανησυχεί περισσότερο για την Γερμανία παρά για την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης