Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Πεκίνο θα διεξαχθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022

Στο Πεκίνο θα διεξαχθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022
Η πρωτεύουσα της Κίνας γίνεται η πρώτη πόλη που θα έχει διοργανώσει τόσο θερινούς, όσο και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Το Πεκίνο πήρε το χρίσμα για να φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και γίνεται έτσι η πρώτη πόλη στην ιστορία που θα έχει διοργανώσει τόσο θερινή, όσο και χειμερινή Ολυμπιάδα.
Η διαφορά με την οποία η υποψηφιότητα του Πεκίνου κέρδισε εκείνη του Αλμάτι από το Καζακστάν ήταν μόλις 4 ψήφοι (44 έναντι 40) και πολύ μικρότερη από αυτή που πολλοί παρατηρητές προέβλεπαν.
Τόσο επειδή στην πρωτεύουσα της Κίνας είχαν διεξαχθεί με επιτυχία οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008, όσο και διότι το Αλμάτι του Καζακστάν είναι σχετικά άγνωστο στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα.
Η ψηφοφορία έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο των ψηφοδελτίων, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτούργησε.
«Θα είναι ένα ιστορικό γεγονός στους πρόποδες του Σινικού Τείχους για όλη την ολυμπιακή οικογένεια» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της κινέζικης υποψηφιότητας.
Αν και πολλά κράτη, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, έχουν διοργανώσει τόσο θερινούς, όσο και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι η πρώτη φορά, που μία μεμονωμένη πόλη κατάφερε να πείσει τη ΔΟΕ ότι διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, τις οικονομικές πηγές, αλλά και το κατάλληλο κλίμα για να τους φιλοξενήσει και τους δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης