Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bertrand (Γαλλία): Η Γαλλία θα αφήσει τους μετανάστες να περάσουν στη Βρετανία- Γελοία τα μέτρα Cameron

Bertrand (Γαλλία): Η Γαλλία θα αφήσει τους μετανάστες να περάσουν στη Βρετανία- Γελοία τα μέτρα Cameron
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει λάβει υπ’ όψιν του σοβαρά τη σοβαρότητα του προβλήματος των μεταναστών, καταγγέλει η Γαλλία
Σε σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας κινδυνεύει να εξελιχθεί το μεταναστευτικό μετά και τις δηλώσει του γάλλου υπουργού Εργασίας Havier Bertrand ότι θα ανοίξει τα σύνορα του Καλαί για τους μετανάστες.
Ο γάλλος υπουργός σε συνέντευξη του στη γαλλική Journal du Dimanche απείλησε τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron ότι θα «αφήσει τους μετανάστες να περάσουν» στη Βρετανία λέγοντας ότι η Βρετανία «δεν έχει λάβει υπ’ όψιν της το εύρος και τη σοβαρότητα του προβλήματος των μεταναστών».
Σε προσωπική επίθεση προς το βρετανό πρωθυπουργό τον κατηγόρησε ότι «τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε είναι προσωρινά και γελοία.
Αν εξακολουθήσει να μην κάνει άλλες προτάσεις, θα αφήσουμε τους μετανάστες να φύγουν και ας κάνει ο κύριος Κάμερον την πολιτική που θέλει, αλλά στο νησί του».
«Δεν είναι θέμα χρημάτων. Δεν θα λύσουν το πρόβλημα μερικά εκατομμύρια περισσότερα», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός και κατέληξε λέγοντας πως «δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε τη διευθέτηση του προβλήματος. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι χαριτωμένες λύσεις, τα ημίμετρα δεν θα διευθετήσουν τίποτε».
Είχε προηγηθεί κοινή δήλωση των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών Theresa May Bernard Kaznef ότι «το πρόβλημα με τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία από το γαλλικό λιμάνι του Καλαί είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Ε.Ε. και που πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τις 28 κράτη - μέλη της».
Η κοινή δήλωσή τους δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Sunday Telegraph και στη γαλλική Journal du Dimanche, με τους δύο υπουργούς να συμφωνούν πως η λύση του προβλήματος αυτού αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για το Παρίσι και το Λονδίνο και συνιστά «συνολική μεταναστευτική κρίση».
«Τα πράγματα είναι σαφή: ο τερματισμός αυτής της κατάστασης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Οι δύο κυβερνήσεις μας είναι αποφασισμένες να τον επιτύχουν και να τον επιτύχουν μαζί» υπογράμμισαν.
Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την αποδέσμευση 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ασφάλειας στον τερματικό σταθμό της σήραγγας στην Κοκέλ με την κατασκευή νέων φρακτών και αστυνομικές ενισχύσεις.
«Όλα αυτά τα μέτρα είναι προς την ίδια κατεύθυνση και στέλνουν ένα ισχυρό σήμα: τα σύνορά μας είναι ασφαλή και οι διακινητές ανθρώπων διαπράττουν μια εγκληματική πράξη φέρνοντας στο Καλαί μετανάστες για τους οποίους ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να πάνε μακρύτερα», τονίζουν οι δύο υπουργοί στη δήλωσή τους.
Κάθε μήνα, το Παρίσι και το Λονδίνο εξασφαλίζουν «την επιστροφή από το Καλαί στις χώρες προέλευσής τους 200 μεταναστών που δεν δικαιούνται να τους χορηγηθεί άσυλο», όπως αναφέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης