Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Κλείνει πριν ανοίξει η έρευνα για τη σφαγή αμάχων Κούρδων στο Ιράκ- Ο τουρκικός στρατός αρνείται τους θανάτους

Τουρκία: Κλείνει πριν ανοίξει η έρευνα για τη σφαγή αμάχων Κούρδων στο Ιράκ- Ο τουρκικός στρατός αρνείται τους θανάτους
Ο στρατός αρνείται κατηγορηματικά ότι σκότωσε αμάχους στο Ιρακινό Κουρδιστάν κατά τις αεροπορικές επιδρομές του στις 31 Ιουλίου
Μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών ότι θα διεξάγει έρευνα για το θάνατο κούρδων αμάχων, ο τουρκικός στρατός φαίνεται να «κλείνει» το θέμα.
Σε ανακοίνωση του αρνείται κατηγορηματικά ότι σκότωσε αμάχους στο Ιρακινό Κουρδιστάν κατά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Σάββατο.
«Οι στόχοι στο βόρειο Ιράκ και στο εσωτερικό της Τουρκίας επιλέγονται από ικανό προσωπικό, βάσει επιβεβαιωμένων οπτικών δεδομένων και έπειτα από πολύ λεπτομερή και ενδελεχή έρευνα», ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός και πρόσθεσε ότι μια έρευνα που έγινε σχετικά με το εν λόγω χωριό δεν έδειξε ότι υπήρχαν περιοχές κατοικημένες από πολίτες στο πεδίο που βομβαρδίστηκε.
Οι κούρδοι του Βορείου Ιράκ είχαν καταγγείλει χθες (1/8) ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν από τις νέες επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας εναντίον βάσεων του PKK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης