Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Sunday Times και το γερμανικό ARD κατηγορούν τη Ρωσία για συστηματικό ντόπινγκ των αθλητών της

tags :
Οι Sunday Times και το γερμανικό ARD κατηγορούν τη Ρωσία για συστηματικό ντόπινγκ των αθλητών της
Aπό τους 12.000 ελέγχους που έχουν τα τελευταία 11 χρόνια σε 5.000 αθλητές οι 450 από τους 800 θετικούς στο ντόπινγκ ήταν ρώσοι 
Στο στόχαστρο της Βρετανικής εφημερίδας Sunday Times και του γερμανικού δικτύου ARD/WDR μπήκε η Ρωσία η οποία κατηγορείται ότι προωθεί συστηματικά το ντόπινγκ στους αθλητές της.
Τα δημοσιεύματα των δύο Μέσων βασίζουν τις κατηγορίες τους στο γεγονός ότι από τους 12 χιλιάδες ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία 11 χρόνια σε 5 χιλιάδες αθλητές έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 800 αθλητές να έχουν κάνει χρήση αναβολικών κι άλλων απαγορευμένων ουσιών. Οι 415 από αυτούς ήταν Ρώσοι.
Τα δύο Μέσα, αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς κατά της ρωσικής ομοσπονδίας Αθλητισμού και του αρμόδιου υπουργείου λέγοντας ότι «το ποσοστό που αναλογεί στη Ρωσία για τα κρούσματα ντόπινγκ είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω».
Εντονη και άμεση ήταν η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου αθλητισμού, το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί συστηματικής χρήσης αναβολικών στους αθλητές του.
Ο Ρώσος υπουργός αθλητισμού Vitali Mutko, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά τη χώρα του, αλλά την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.
Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια, καθώς τον Αύγουστο διεξάγονται εκλογές στη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου.
«Οι Ρώσοι αθλητές ελέγχονται με τον ίδιο τρόπο που ελέγχονται και οι αθλητές από τις άλλες χώρες» καταλήγει ο ρώσος υπουργός αθλητισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης