Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall εν μέσω της ανάκαμψης του πετρελαίου

tags :
Ήπιες απώλειες στη Wall εν μέσω της ανάκαμψης του πετρελαίου
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -3,54% και τα 0,82 δολάρια
Με ήπιες απώλειες τερμάτισαν σήμερα, Τρίτη, οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διακύμανση της τιμής του πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στο -0,27% και τις 17.551 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,19% και τις 5.106 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,23% και τις 2.093 μονάδες.
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -3,54% και τα 0,82 δολάρια.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Twitter βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, καθώς έκλεισε στις 26,875 μονάδες.
Τις τελευταίες επτά ημέρες, οι απώλειες για την μετοχή της Twitter υπερβαίνουν το 20%.
Η μετοχή της Apple υποχώρησε από την πλευρά της, στο -3,21% και τα 114,64 δολάρια.
Το πετρέλαιο WTI ενισχύθηκε στο +2,1 και τα 46,11 δολάρια, βάζοντας φρένο στο πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών, ενώ ο χρυσός στο +0,1% και τα 1.090,70 δολάρια ανά ουγγιά.
Στα οικονομία νέα της ημέρας, άνοδο 1,8% σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ, για τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το MarketWatch.
Οι αναλυτές βέβαια, ανέμεναν άνοδο της τάξης του 2%.
Τον Μάιο, οι εργοστασιακές παραγγελίες είχαν υποχωρεί κατά 1,1%.
Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,4% ενώ των μη διαρκών αγαθών κατά 0,4%.
Όσον αφορά τις επικείμενες κινήσεις της Fed, ο Αμερικανός τραπεζίτης Dennis Lockhart υποστήριξε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο κατάλληλος χρόνος ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής της Fed.
Mιλώντας στην Wall Street Journal, υποστήριξε ότι η οικονομία είναι έτοιμη για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, μετά από εννέα χρόνια.
«Θα πρέπει να καταγραφεί μία σημαντική επιδείνωση των στοιχείων, ώστε να πειστώ ότι ο Σεπτέμβριος δεν είναι ο κατάλληλος μήνας» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Τους τελευταίους μήνες, η οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ιδίως στο μέτωπο της αγοράς εργασίας» πρόσθεσε ο Lockhart.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η οικονομία φαίνεται πως έχει ξεφύγει από την επιβράδυνση του α’ τριμήνου, καθώς οι εκτιμήσεις για το γ’ και δ’ τρίμηνο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης