Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Αιματηρές συγκρούσεις στα σύνορα Πακιστάν – Ινδίας με 11 νεκρούς και 65 τραυματίες

Washington Post: Αιματηρές συγκρούσεις στα σύνορα Πακιστάν – Ινδίας με 11 νεκρούς και 65 τραυματίες
Επλήγησαν κυρίως χωριά με τις δύο χώρες να αλληλοκατηγορούνται για το ποια ξεκίνησε τις επιθέσεις
Σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν και της Ινδίας σκοτώθηκαν 11 πολίτες και τραυματίστηκαν πολύ περισσότεροι και από τις δύο πλευρές, γράφει η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους από τις δύο χώρες.
Η ανταλλαγή πυρών ήρθε τη στιγμή που οι ηγέτες του Πακιστάν και της Ινδίας συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για το γεγονός ότι δεν κάθονται στο τραπέζι των συνομιλιών.
Το πυροβολικό και οι όλμοι των ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων κατέστρεψαν αρκετά χωριά και στις δύο πλευρές των συνόρων.
Το ξέσπασμα της βίας συνέπεσε με τον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου στην Ινδία για τον πόλεμο του 1965, μία από τις τρεις μεγαλύτερες συγκρούσεις από το 1947 ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες, που πλέον διαθέτουν και πυρηνικά.
Την Παρασκευή, Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνταν για το πώς άρχισαν οι εχθροπραξίες.
Σύμφωνα με την πλευρά του Πακιστάν, ευθύνεται ο απρόκλητος βομβαρδισμός από ινδικές δυνάμεις χωριών κοντά στη Sialkot στην επαρχία Punjab, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο 8 ανθρώπων και τον τραυματισμό 47, μεταξύ των οποίων ήταν 24 γυναίκες και 11 παιδιά.
Η πλευρά της Ινδίας ισχυρίζεται ότι όλα άρχισαν όταν πακιστανικές δυνάμεις άρχισαν να σφυροκοπούν την αμφιλεγόμενη περιοχή του Κασμίρ.
Τουλάχιστον 3 Ινδοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 18 τραυματίστηκαν.
Η δήλωση του υπουργού Άμυνας της Ινδίας Manohar Parrikar ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι σε επιφυλακή και έτοιμες να αναλάβουν δράση» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ένταση να κλιμακωθεί.
Ο επικεφαλής του στρατού του Πακιστάν, στρατηγός Raheel Sharif, επισκέφτηκε την Παρασκευή τα θύματα και τους Πακιστανούς συνοριοφύλακες σαν μία κίνηση απάντησης στη βία.
Ο εκπρόσωπός του Asim Bajwa κατηγόρησε την Ινδία ότι ξεπερνάει όλα τα όρια τρομοκρατώντας τους πολίτες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης