Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Καταδικάζει τους βιασμούς γυναικών και κοριτσιών από το ΙΚ

tags :
ΟΗΕ: Καταδικάζει τους βιασμούς γυναικών και κοριτσιών από το ΙΚ
Η Συρία και το Ιράκ πλήττονται από την άνοδο των ριζοσπαστών σουνιτών τζιχαντιστών του ΙΚ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τη χρήση σεξουαλικής βίας στο Ιράκ και τη Συρία, όπου μέλη της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βιάζουν γυναίκες και κορίτσια και τις εξαναγκάζουν να παντρευτούν.
"Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους γι αυτό και καταδίκασαν τη χρήση σεξουαλικής βίας, κυρίως τη σεξουαλική δουλεία και τη σεξουαλική βία που έχει σχέση ή προκαλείται από τον καταναγκαστικό γάμο, οι οποίες διαπράττονται μεταξύ άλλων ως μέθοδος ή τακτική πολέμου στη Συρία και το Ιράκ", επισήμανε το Συμβούλιο σε δήλωσή του αργά χθες.
Παρά το γεγονός ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των γειτονικών χωρών για την προστασία των προσφύγων από τη σεξουαλική βία, τόνισαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να σταματήσει η σεξουαλική κακοποίηση και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.
"Τα μέλη του Συμβουλίου υπενθυμίζουν ότι ο βιασμός και άλλες μορφές ωμής σεξουαλικής βίας στις ένοπλες συγκρούσεις είναι εγκλήματα πολέμου και αποτελούν σοβαρές παραβιάσεις των Συμβάσεων της Γενεύης", επισημαίνουν.
Η Συρία και το Ιράκ πλήττονται από την άνοδο των ριζοσπαστών σουνιτών τζιχαντιστών του ΙΚ, που έχουν γίνει γνωστοί για τις βάναυσες πρακτικές τους, όπως οι δημόσιοι αποκεφαλισμοί και ο λιθοβολισμός γυναικών.
Το ΙΚ επεκτείνει τη ριζοσπαστική ιδεολογία του μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στρατολογώντας νέα μέλη από όλο τον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως οι θρησκευτικές μειονότητες, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την κατάληψη από το ΙΚ τεράστιων εκτάσεων στο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές όπου οι τζιχαντιστές κηρύσσουν ισλαμικό χαλιφάτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης