Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Δυσαρέσκεια στη Γερμανία για τη θέση της Ουγγαρίας ότι «το προσφυγικό είναι γερμανικό πρόβλημα»

Business Insider: Δυσαρέσκεια στη Γερμανία για τη θέση της Ουγγαρίας ότι «το προσφυγικό είναι γερμανικό πρόβλημα»
Η Γερμανία δεν έχει πρόβλημα με τους αιτούντες ασύλου και θα διευκολύνει την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, αλλά και οι άλλες χώρες πρέπει να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί
O τρόπος αντιμετώπισης της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είναι μία πιο δίκαιη κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Andrea Nahles.
Η δήλωσή της έγινε την Πέμπτη, λίγο μετά την επίσημη θέση της Ουγγαρίας ότι «το προσφυγικό είναι γερμανικό πρόβλημα».
Όπως αναφέρει το Business Insider η Nahles υποστήριξε κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία ότι «πρέπει να έχουμε καλύτερη κατανομή των προσφύγων, δεν γίνεται όλη η πίεση να πέφτει στη Σουηδία, τη Γερμανία και την Αυστρία».
Η Nahles αποδοκίμασε και τις δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban που είπε από τις Βρυξέλλες ότι «επειδή οι περισσότεροι μετανάστες θέλουν να πάνε στη Γερμανία, πρόκειται για ένα γερμανικό πρόβλημα».
Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας απάντησε ότι «όταν δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα ως Ευρώπη και το χαρακτηρίζουμε γερμανικό πρόβλημα ή, σουηδικό πρόβλημα ή, ιταλικό πρόβλημα, τότε η ευρωπαϊκή ιδέα επηρεάζεται».
Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που δοκιμάζονται από τους πολέμους και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη νότια Ασία έφτασαν φέτος στην Ευρώπη και έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα των ανοιχτών συνόρων, που είχε θεωρηθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επιτεύγματα.
Η Γερμανία περιμένει πλέον 800.000 αιτήσεις ασύλου – τετραπλάσιες από το 2014 – αλλά η Nahles θεωρεί ότι η δυνατή οικονομία και οι υποδομές θα εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στην πρόκληση.
Υποστήριξε, δε ότι η Γερμανία δεν έχει θέμα με τον αριθμό των αιτούντων ασύλου και θα διευκολύνει την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η γενναιοδωρία των Γερμανών στους αιτούντες ασύλου, μπορεί να τους βγει ξινή, αν και οι άλλες χώρες δεν αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί.
«Γι’ αυτό θέλουμε μία ευρωπαϊκή λύση, όχι επειδή είμαστε σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να χειριστούμε το πρόβλημα, αλλά για να μην φτάσουμε σε αυτό» κατέληξε η Nahles.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης