Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Η Ελλάδα φταίει για τη συρροή προσφύγων στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας

Orban (πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Η Ελλάδα φταίει για τη συρροή προσφύγων στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας
Αν χρειαστεί θα κατασκευαστεί φράκτης και στα σύνορα με την Κροατία υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
Την θέση ότι η Ελλάδα φταίει για τη συρροή προσφύγων στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban.
Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε την Πέμπτη για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Orban ανέφερε ότι εάν μετά την ολοκλήρωση του φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αρχίσουν να μπαίνουν από τα σύνορα με την Κροατία, θα κατασκευαστεί φράχτης και εκεί.
«Μην επικρίνετε την Ουγγαρία επειδή κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένη να κάνει» υποστήριξε ο Orban επαναλαμβάνοντας πως η Βουδαπέστη ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και «προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ».
Υποστήριξε δε πως «οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», αναφερόμενος προφανώς στην αύξηση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών που διέρχονται από την Ελλάδα προς την ΠΓΔΜ και συνεχίζουν προς τα βόρεια.
Ο Orban τόνισε επίσης πως δεν θέλει «πολλούς μουσουλμάνους στην Ουγγαρία».
«Δεν θέλουμε τις συνέπειες του να έχουμε μεγάλο αριθμό μουσουλμανικών κοινοτήτων.
Δεν το θέλουμε, και πιστεύω ότι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων» υπογράμμισε ο Orban, ο οποίος επικρίνει έντονα την «αποτυχημένη» πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Πρόσφατα μάλιστα υποστήριξε ότι η μαζική έλευση μεταναστών απειλεί τις «χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης» καθώς και ότι το πρόβλημα της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων «δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά γερμανικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης