Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό έξι ετών υποχωρεί το αυστραλιανό δολάριο – Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο το 2015 καταγράφει το γεν

Σε χαμηλό έξι ετών υποχωρεί το αυστραλιανό δολάριο – Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο το 2015 καταγράφει το γεν
Από τις 28 Αυγούστου, το αυστραλιανό δολάριο σημειώνει πτώση 2,8%
Σε χαμηλό έξι ετών διολίσθησε το αυστραλιανό δολάριο, ενώ το γεν οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο φέτος, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφάλεια πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τη FED να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2006.
Το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε έναντι όλων των νομισμάτων των ανεπτυγμένων χωρών και κινείται στο να καταγράψει τη χειρότερη εβδομάδα από τον Ιανουάριο έναντι του δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών ότι οι κινεζικές μετοχές θα ακολουθήσουν εκ νέου πτωτική πορεία όταν οι αγορές στην Κίνα ανοίξουν μετά το κλείσιμό τους λόγω αργίας αυτή την εβδομάδα.
Το γεν αντιθέτως κατευθυνόταν προς την τρίτη εβδομαδιαία άνοδο.
«Υπάρχει ανησυχία στην αγορά σχετικά με την ανάπτυξη στην Ασία και τις επιπτώσεις από την αλλαγή πολιτικής της FED, σε περίπτωση που τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ανοίξουν τον δρόμο για μια αύξηση των επιτοκίων», σημειώνει ο Sean Callow, στρατηγικός αναλυτής της Westpac Banking Corp. στο Σίδνεϊ.
«Η διάθεση είναι πιθανόν αρκετά ζοφερή, ώστε το αυστραλιανό δολάριο να βρεθεί σε δύσκολη θέση βραχυπρόθεσμα», προσθέτει.
Σημειώνεται ότι περί τις 7 π.μ. στην αγορά του Λονδίνου, το αυστραλιανό δολάριο υποχωρούσε κατά 0,7%, στα 69,71 σεντ ΗΠΑ, αφού προηγουμένως είχε υποχωρήσει στα 69,59 σεντ, που αποτελεί χαμηλό από τον Απρίλιο του 2009.
Από τις 28 Αυγούστου, το αυστραλιανό δολάριο σημειώνει πτώση 2,8%.
Το γεν ενισχυόταν κατά 0,6%, στα 119,32 ανά δολάριο, κατευθυνόμενο προς κέρδη 2% αυτή την εβδομάδα, κάτι που αποτελεί την πιο «απότομη» άνοδο από την περίοδο που έληξε στις 12 Δεκεμβρίου.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης