Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gruevski (ΠΓΔΜ): Η θέση μας στο ζήτημα του ονόματος είναι γνωστή - Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ

tags :
Gruevski (ΠΓΔΜ): Η θέση μας στο ζήτημα του ονόματος είναι γνωστή - Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ
Ο σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα του
Τις πάγιες θέσεις των Σκοπίων σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ επανέλαβε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Nikola Gruevski στην ομιλία του χθες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα του, στο πλαίσιο που ορίζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Ο Nikola Gruevski εμφανίστηκε αδιάλλακτος για μια ακόμη φορά στο θέμα του ονόματος λέγοντας ότι « η θέση μας είναι γνωστή και αυτή είναι στο πλαίσιο της πραγματικότητας, ότι δηλαδή εμείς είμαστε "Μακεδόνες", ομιλούμε τη "μακεδονική" γλώσσα και ζούμε σε κράτος το συνταγματικό όνομα του οποίου είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας"».
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki Moon.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στη συνάντηση εξετάσθηκε και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης