Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Hollande στην Αθήνα για στήριξη και επενδύσεις - Ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις

tags :
Ο Hollande στην Αθήνα για στήριξη και επενδύσεις - Ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις
Στο στόχαστρο των Γάλλων ο ΑΔΜΗΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Στις 22 και 23 Οκτωβρίου θα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο F. Hollande.
Η οριστικοποίηση των ημερομηνιών έγινε στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, καθώς το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου είναι ιδιαίτερα βαρύ και ως τις 20 Οκτωβρίου δεν μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα καθώς θα ταξιδεύει στην Ασία.
Σύμφωνα με το Βήμα, η επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας συνιστά μια κίνηση που επισφραγίζει τη στενή σχέση των δύο χωρών, έτσι όπως αυτή σφυρηλατήθηκε κατά τη διάρκεια των δραματικών διαπραγματεύσεων του περασμένου Ιουλίου που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του Grexit.
Η επίσκεψη Θα έχει πλούσιο επενδυτικό μενού καθώς το Παρίσι ενδιαφέρεται σφόδρα να συμμετάσχει στις ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, με έμφαση στον ΑΔΜΗΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο, στη γαλλική πλευρά έχει κοστίσει σημαντικά η ήττα στη μάχη για τη διεκδίκηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (που καταλήγουν στη γερμανική Fraport) και πλέον επιθυμεί να... ρεφάρει. Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον της EDF για τον ΑΔΜΗΕ και της Alstom για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι έντονο και η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και να σεβαστεί ευαίσθητες ισορροπίες.
Το γαλλικό επενδυτικό ενδιαφέρον κατέστη σαφές και από τη συνάντηση ανάμεσα στον ΣΕΒ και στον αντίστοιχο γαλλικό MEDEF την περασμένη Δευτέρα στο Παρίσι. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία των Γάλλων με σκοπό να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης των επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων. Το διμερές εμπόριο Ελλάδας - Γαλλίας δεν ξεπερνά ετησίως τα 3 δισ. ευρώ και, παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πάνω από 100 γαλλικές επιχειρήσεις, η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει παρά το 0,5% των ετήσιων γαλλικών εξαγωγών και μόλις το 0,1% των εισαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης