Τελευταία Νέα
Διεθνή

A Merkel: Χρειαζόμαστε πολιτικές και όχι στρατιωτικές λύσεις στην Συρία - Να υπάρξει διάλογος με Assad

tags :
A Merkel: Χρειαζόμαστε πολιτικές και όχι στρατιωτικές λύσεις στην Συρία - Να υπάρξει διάλογος με Assad
"Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο σχετικά με τη Συρία"
Χρειάζονται οι στρατιωτικές προσπάθειες στη Συρία, αν και αυτές δεν θα φέρουν το τέλος του πολέμου, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Αngela Merkel σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.
"Όσον αφορά τη Συρία, είπα για πρώτη φορά: Θα χρειαστούμε στρατιωτικές προσπάθειες, αλλά οι στρατιωτικές προσπάθειες δεν θα φέρουν τη λύση, χρειαζόμαστε μια πολιτική διαδικασία, αλλά πράγματι αυτή δεν τα πάει τόσο καλά ακόμη", δήλωσε στον Deutschlandfunk, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξής της, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα από τον ραδιοσταθμό.
Η καγκελάριος σημείωσε επίσης ότι θα είναι απαραίτητο να εμπλακεί στις συνομιλίες το καθεστώς του Σύριου προέδρου Αssad.
"Για να επιτύχουμε μια πολιτική λύση, χρειαζόμαστε και τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης και αυτούς που κυβερνούν τώρα τη Δαμασκό και άλλους επίσης για να καταφέρουμε να έχουμε πραγματικές επιτυχίες και επιπλέον πάνω από όλα τους συμμάχους των αντίστοιχων ομάδων", σχολίασε.
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο, όπως άλλωστε και η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, κατέληξε σχετικά με τη Συρία.
Αναφερόμενη κατά την ίδια συνέντευξη στο σκάνδαλο που ξέσπασε για παραποίηση των στοιχείων κατά τους ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων από την Volkswagen, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι αν και "δραστικής σημασίας" δεν πιστεύει ότι θα βλάψει τη φήμη της Γερμανίας ως ένας καλός τόπος για επιχειρήσεις.
"Πιστεύω ότι η φήμη της γερμανικής οικονομίας και η εμπιστοσύνη στην γερμανική οικονομία δεν κλονίστηκε σε αυτόν τον βαθμό που να μην θεωρούμαστε πλέον ένας καλός επιχειρηματικός τόπος", σημείωσε, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Volkswagen θα οδηγήσει γρήγορα σε διαφάνεια και θα ξεδιαλύνει την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης