Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ υπό όρους ξεκινά ο Cameron

tags :
Βρετανία: Εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ υπό όρους ξεκινά ο Cameron
"Προσπαθώ να πάρω για τη Βρετανία τα πράγματα που χρειαζόμαστεί" τόνισε
Εκστρατεία για να κρατήσει τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ξεκινήσει ο πρωθυπουργός David Cameron, δηλώντας ωστόσο ότι αν οι άλλοι ηγέτες τού δώσουν τις παραχωρήσεις που θέλει, αλλά προειδοποίησε πως, αν αρνηθούν, δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.
"Δεν αποκλείω τίποτα", απάντησε ο Cameron όταν ρωτήθηκε κατά πόσον θα διεξαγάγει εκστρατεία για να φύγει από την ΕΕ, αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί.
"Όμως είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε".
"Κοιτάξτε, έχω εμπλακεί σε μια διαπραγμάτευση", είπε στο BBC.
"Προσπαθώ να πάρω για τη Βρετανία τα πράγματα που χρειαζόμαστε και προφανώς από τη στιγμή που θα τα πάρω θα γυρίσω και θα διεξαγάγω εκστρατεία για την παραμονή σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη".

"Τεράστιο λάθος" οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία

Ο Cameron δήλωσε ακόμη πως η απόφαση του V. Putin να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία για την υποστήριξη του Σύριου προέδρου Assad ήταν "τρομερό λάθος".
"Υποστηρίζουν τον χασάπη Άσαντ, που είναι τεράστιο λάθος για εκείνους και για τον κόσμο. Θ
α κάνει την περιοχή πιο ασταθή", δήλωσε ο Cameron στο BBC κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματός του στο Μάντσεστερ (βόρεια Βρετανία).
"Οι περισσότερες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, απ΄ ό,τι έχουμε μπορέσει να δούμε μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί σε τμήματα της Συρίας που δεν ελέγχονται από το ISIL (Ισλαμικό Κράτος), αλλά από άλλους αντιπάλους του καθεστώτος", είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης