Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Telegraph: Ο Cameron πιέζει για συμμετοχή της Βρετανίας στους βομβαρδισμούς της Συρίας

Daily Telegraph: Ο Cameron πιέζει για συμμετοχή της Βρετανίας στους βομβαρδισμούς της Συρίας
Το 2013, ο Cameron είχε ηττηθεί σε ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, με το ίδιο αίτημα
Πιέσεις στο εσωτερικό της Βρετανία ασκεί ο πρωθυπουργός David Cameron ώστε η Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει σχέδιο για βρετανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, ο βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι «οι επιθέσεις των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία μπορεί κάλλιστα να καταστούν εφικτές.
Ο Cameron έχει δηλώσει και ποιο πρόσφατα πως θεωρεί ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επέκταση των αεροπορικών επιδρομών της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας.
Το 2013, ο Cameron είχε ηττηθεί σε μια ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο με το ίδιο αίτημα.
Κατά συνέπεια, οι βρετανικοί βομβαρδισμοί εναντίον του ΙΚ διεξάγονται μέχρι τώρα μόνο στο γειτονικό Ιράκ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ο David Cameron δεν πιστεύει πως η ρωσική στρατιωτική ανάμιξη στον συριακό πόλεμο θα έπρεπε να αποτρέψει την προσπάθεια της Βρετανίας να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος.
«Αυτό για το οποίο είμαι σαφής είναι το ότι μια από τις μεγαλύτερες απειλές στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε είναι αυτή, η απειλή της τρομοκρατίας», φέρεται να είπε ο βρετανός πρωθυπουργός την παραμονή του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία.
Κάνοντας εξάλλου μια ανακοίνωση που θα ικανοποιήσει πολλά στελέχη του κόμματός του, ο Cameron τόνισε πως θα «ενισχύσει» τις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικά τις επίλεκτες μονάδες της SAS και ότι η κυβέρνησή του θα προκρίνει την αγορά 20 νέων τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών Protector στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Daily Telegraph αποκαλύπτει ακόμη πως «μετά την αποκάλυψη που έκανε τον περασμένο μήνα ότι η Βρετανία σκότωσε δύο υπηκόους της που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία, ο Cameron είπε ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές θα πλήττονται από τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στο έδαφος της Συρίας, σε ένα μέτρο «ύστατης προσφυγής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης