Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump (ΗΠΑ): Θα ήταν πιο ασφαλή τα αμερικάνικα σχολεία εάν οπλοφορούσαν οι δάσκαλοι

Trump (ΗΠΑ): Θα ήταν πιο ασφαλή τα αμερικάνικα σχολεία εάν οπλοφορούσαν οι δάσκαλοι
Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο της σφαγής σε Κοινοτικό Κολέγιο του Όρεγκον
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σοκαριστική δήλωση του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, Donald Trump ότι «εάν οι δάσκαλοι στα αμερικανικά σχολεία οπλοφορούσαν θα υπήρχαν λιγότερα περιστατικά βίας στα σχολεία».
Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο της σφαγής σε Κοινοτικό Κολέγιο του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ένας ένοπλος φοιτητής δολοφόνησε εννέα ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.
Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Τενεσί, ο πιθανός επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, υπερασπίστηκε ανοιχτά το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, υποστηρίζοντας πως το κύριο πρόβλημα δεν είναι η ευκολία πρόσβασης σε φονικά όπλα, αλλά η διάλυση του συστήματος ψυχικής υγείας.
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εάν οι καθηγητές στο Κοινοτικό Κολέγιο Ούμπκουα οπλοφορούσαν. «Αν είχες καθηγητές με όπλα, θα ήσουν πολύ καλύτερα», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του δεύτερου ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, πρώην κυβερνήτη της Φλόριδα Jeb Bush, ο οποίος την Παρασκευή δήλωσε για την τραγωδία στο Όρεγκον ότι «πράγματα συμβαίνουν» (stuff happens).
«Είχα αυτή την πρόκληση ως κυβερνήτης, επειδή είχαμε – κοιτάξτε, πράγματα συμβαίνουν, πάντα υπάρχει μια κρίση. Και η παρόρμηση είναι πάντα να κάνουμε κάτι που δεν είναι απαραίτητα σωστό», είπε ο Bush.
Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, η σφαγή έχει φέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη θέσπιση νόμων σχετικά με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, με τον αμερικανό πρόεδρο Obama να δεσμεύεται πως θα πολιτικοποιήσει το ζήτημα στην προσπάθεια να εξασφαλίσει νομοθεσία που θα μειώσει την ευκολία πρόσβασης σε επικίνδυνα όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης