Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faymann (Αυστρία): Στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα - Συνάντηση με Τσίπρα για το προσφυγικό

Faymann (Αυστρία): Στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα - Συνάντηση με Τσίπρα για το προσφυγικό
Το ανακοίνωσε απόψε στη Βιέννη η εκπρόσωπός του, Susanna Enk
Στην Ελλάδα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν θέμα της  προσφυγικής κρίσης.
Όπως ανακοίνωσε απόψε στη Βιέννη η εκπρόσωπός του, Susanna Enk, για συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την προσφυγική κρίση, φθάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann.
Ο κ. Faymann, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να επισκεφτεί τη Λέσβο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να  σχηματίσει εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός από τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων, τα αποκαλούμενα "Hotspots".
Σημειώνεται ότι η επίσκεψή του στη Λέσβο πραγματοποιείται σε στενό συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συμφωνήθηκε κατά τις χθεσινές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον ίδιο τον κ. Faymann και τη Γερμανίδα καγκελάριο, A. Merkel.
Ακόμη, στο πλαίσιο της επίσκεψης, αναμένεται να συζητηθούν οι ανάγκες της Ελλάδας σε χρηματοδότηση και προσωπικό για τα συνολικά πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων που προβλέπεται να δημιουργηθούν στη χώρα (στη Λέσβο, τη Χίο, την Σάμο, τη Λέρο και την Κω).
Μάλιστα, για αυτά ο καγκελάριος της Αυστρίας έχει υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών που θα συνδράμουν τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης