Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Η ενίσχυση των κινδύνων για την οικονομία απέτρεψε την αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο - Τι δείχνουν τα πρακτικά

tags :
Fed: Η ενίσχυση των κινδύνων για την οικονομία απέτρεψε την αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο - Τι δείχνουν τα πρακτικά
Η απόφαση τον περασμένο Σεπτέμβριο για διατήρηση των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα ελήφθη με 9 ψήφους υπέρ έναντι μιας ψήφου κατά
Η ενίσχυση των κινδύνων που ελλοχεύουν για την αμερικανική οικονομία ήταν η αιτία που απέτρεψε τη Fed, την κεντρική αμερικανική τράπεζα, από τη λήψη απόφασης για αύξηση των επιτοκίων της τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Σεπτεμβρίου, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη 8/10.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η Fed διατηρεί σε μηδενικά επίπεδα - και συγκεκριμένα εντός του εύρους 0% - 0,25% - τα επιτόκιά της από το 2006.
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Fed αποφάσισαν πως θα ήταν πιο συνετό να μην αυξηθούν ακόμη τα επιτόκια και πως θα πρέπει να τηρήσουν στάση αναμονής.
Oρισμένοι από τους αξιωματούχους της Fed εξέφρασαν ανησυχία και για τις διεθνείς εξελίξεις (επιβράδυνση κινεζικής οικονομίας, αναταράξεις στην αγορά πετρελαίου), προειδοποιώντας μάλιστα πως, λόγω των εξελίξεων αυτών, είναι πιθανό η Fed να μην πετύχει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Η απόφαση τον περασμένο Σεπτέμβριο για διατήρηση των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα ελήφθη με 9 ψήφους υπέρ έναντι μιας ψήφου κατά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης