Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blanchard (ΔΝΤ): Σχεδόν απίθανη μία μεγάλη επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία - Αν συνέβαινε, θα οδηγούσε σε παγκόσμια κρίση

Blanchard (ΔΝΤ): Σχεδόν απίθανη μία μεγάλη επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία - Αν συνέβαινε, θα οδηγούσε σε παγκόσμια κρίση
«Οι πιθανότητες να καταγραφεί μια δραστική βουτιά στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας είναι μικρές, αλλά σε περίπτωση που συνέβαινε θα προκαλούσε μια παγκόσμια οικονομική κρίση»
Σχεδόν απέρριψε την πιθανότητα μίας μεγάλης πτώσης στους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας ο πρώην επικφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Olivier Blanchard μιλώντας στο Reuters.
Συγκεκριμένα, ο κ. Blanchard είπε χαρακτηριστικά ότι «οι πιθανότητες να καταγραφεί μια δραστική βουτιά στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας είναι μικρές, αλλά σε περίπτωση που συνέβαινε θα προκαλούσε μια παγκόσμια οικονομική κρίση».
Ο οικονομολόγος ανέφερε ότι στο κλίμα ανησυχίας που επικράτησε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αξιωματούχοι του Ταμείου συναντήθηκαν αρκετές φορές με Κινέζους αξιωματούχους.
«Με βάση την ανάλυση των δεδομένων που έχω δει, δεν πιστεύω ότι η κινεζική οικονομία έχει επιβραδυνθεί τόσο πολύ μέχρι τώρα» ανέφερε ο κ. Blanchard.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ προβλέπει ότι η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί με 6,8% φέτος και 6,3% το 2016.
«Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς από πού θα προέλθει η επιβράδυνση» σημείωσε ο ίδιος.
Όπως εξήγησε, «ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα σταματούσε ξαφνικά να αγοράζει από την Κίνα, ενώ οι Κινέζοι καταναλωτές θα συνέχιζαν να αγοράζουν.
Μόνο μια κατάρρευση στις επενδύσεις από τις κρατικές εταιρείες και τις τοπικές αρχές θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη προσγείωση, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης