Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης Marino - Σε πρόωρες δημοτικές εκλογές οδηγείται η Ιταλία

tags :
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης Marino - Σε πρόωρες δημοτικές εκλογές οδηγείται η Ιταλία
O Marino φέρεται να πλήρωσε με πιστωτική κάρτα του δήμου το ποσό των 20 χιλ. ευρώ για δαπάνες που δεν είναι βέβαια θεσμικού χαρακτήρα
Παραιτήθηκε ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης, ο Ignazio Marino, διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργός που είχε εκλεγεί πριν από δυόμισι χρόνια δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης με την υποστήριξη κεντροαριστερής πολυκομματικής συμμαχίας.
Ο Marino προσπάθησε να συγκρουσθεί με παγιωμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα στον οικοδομικό τομέα και σε εκείνο της αποκομιδής απορριμμάτων, κλείνοντας τον μεγαλύτερο χώρο ταφής απορριμμάτων της Ρώμης, στην Μαλαγκρότα.
Παράλληλα, όμως, κατηγορήθηκε για αδυναμίες στην καθημερινή διαχείριση, υπερβολικό συγκεντρωτισμό και προβληματικό διάλογο με τα κόμματα που τον είχαν στηρίξει.
Τις τελευταίες εβδομάδες διέρρευσε ότι μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου χωρίς να έχει προσκληθεί από το Βατικανό, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον ίδιο τον ποντίφικα.
Προέκυψε θέμα με έξοδα συνολικού ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ, τα οποία ο Marino φέρεται να πλήρωσε με πιστωτική κάρτα του δήμου, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για θεσμικού χαρακτήρα δαπάνες.
Ο δήμαρχος αποσαφήνισε ότι θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, αλλά το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επέμεινε ότι η λύση της παραίτησης, πλέον, αποτελούσε μονόδρομο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης