Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας το Νόμπελ Ειρήνης 2015 και όχι στη....Merkel όπως αναμενόταν

Στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας το Νόμπελ Ειρήνης 2015 και όχι στη....Merkel όπως αναμενόταν
Το βραβείο απονεμήθηκε στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας, για την καθοριστική του συνεισφορά στην εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα, μετά την Αραβική Άνοιξη το 2011
Στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2015, όπως ανακοινώθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία και όχι στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία εμφανιζόταν ως φαβορί.
Όπως αναφέρει η Σουηδική Ακαδημία, το βραβείο απονεμήθηκε στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας, για την καθοριστική του συνεισφορά στην εγκαθίδρυση μιας πλουραλιστικής Δημοκρατίας στη χώρα, μετά την Επανάσταση των Γιασεμιών το 2011.
Το Κουαρτέτο συστάθηκε το καλοκαίρι του 2013, σε μια στιγμή κατά την οποία η διαδικασία του εκδημοκρατισμού βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω πολιτικών δολοφονιών και μεγάλων κοινωνικών αναταραχών.
Το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αξίας οκτώ εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (972.000 δολάρια ΗΠΑ), θα απονεμηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο.
Τα γραφεία στοιχημάτων εμφάνιζαν ως επικρατέστερη για το βραβείο την Καγκελάριο Merkel για τη συνεισφορά της στο προσφυγικό ζήτημα, ωστόσο δύο στους τρεις Γερμανούς πολίτες δεν συμφωνούσαν με τον ενδεχόμενο βράβευσής της. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης