Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση κατά της Pimco κατέθεσε το πρώην αφεντικό της, Bill Gross

tags :
Μήνυση κατά της Pimco κατέθεσε το πρώην αφεντικό της, Bill Gross
Κατηγορεί την εταιρεία και αρκετά στελέχη της ότι τον εκδίωξαν για να μοιραστούν το 20% που του αναλογούσε από τα μπόνους
Μήνυση κατά της Pimco, της εταιρείας που δημιούργησε και έγινε μια από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, κατέθεσε ο Bill Gross, ένα χρόνο μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του.
Στη μήνυση, που κατάθεσε την Πέμπτη, το πρώην αφεντικό και συνιδρυτής της Pimco κατηγορεί την εταιρεία και αρκετά στελέχη της ότι τον εκδίωξαν προκειμένου να μοιραστούν το 20% που του αναλογούσε από τα μπόνους.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Gross, οι απαιτήσεις του από την Pimco δεν θα είναι λιγότερες των 200 εκατ. δολαρίων και θα αφορούν μεταξύ άλλων παραβίαση των αρχών της καλής πίστης και των θεμιτών όρων συναλλαγής.
Ο Gross έχει δεσμευτεί ότι θα δωρίσει τα χρήματα αυτά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Στη μήνυση ο Gross υποστηρίζει ότι εκδιώχθηκε από μια «κλίκα» υψηλόβαθμων στελεχών της Pimco, βασικό κίνητρο των οποίων ήταν η δίψα για εξουσία, η απληστία και η επιθυμία να βελτιώσουν την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.
«Η ακατάλληλη, ανέντιμη και ανήθικη συμπεριφορά τους πρέπει τώρα να γίνει γνωστή», αναφέρει.
Μάλιστα, στη μήνυση στοχοποιεί τον άνθρωπο που προοριζόταν να τον διαδεχτεί στο τιμόνι της εταιρείας, τον Mohamed El-Erian και τον άνθρωπο που τον διαδέχτηκε ως επικεφαλής επενδύσεων του ομίλου, Daniel J. Ivascyn.
Ο El-Erian, σημειωτέον, είναι σήμερα επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, της μητρικής της Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης