Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αντιπρόεδρος της UniCredit κατηγορείται ότι συνδέεται με τη Μαφία – Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

tags :
Ο αντιπρόεδρος της UniCredit κατηγορείται ότι συνδέεται με τη Μαφία – Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες
Η ιταλική αστυνομία εισέβαλε στο γραφείο του Fabrizio Palenzona
Συνδέσεις με την ιταλική Μαφία φέρεται να έχει ο αντιπρόεδρος της UniCredit, Fabrizio Palenzona, στο γραφείο του οποίου έκανε έφοδο η αστυνομία.
Ειδικότερα, μετά από σχετικά εισαγγελική έρευνα, η ιταλική αστυνομία έκανε έφοδο στο γραφείο του αντιπροέδρου της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας.
Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταδίδουν πληροφορίες, βάσει των οποίων ο αντιπρόεδρος της τράπεζας ερευνάται για σύνδεση με το φυγά Matteo Messina Denaro, το «αφεντικό των αφεντικών» της cosa nostra, ο οποίος είναι από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος.
Σημειώνεται, πάντως, ότι ο ίδιος ο Palenzona αρνείται τις κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι του έχουν χαρακτηρίσει «απόλυτα αβάσιμη» την υπόνοια ότι έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα.
«Προφανώς δεν οδήγησε πουθενά (...) Επειδή δεν υπήρχε τίποτα για να βρουν», ανέφεραν σε ανακοίνωσή του οι δικηγόροι του Palenzona, μετά την έρευνα της αστυνομίας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times, η UniCredit έχει λάβει γνώση σχετικά με το ότι πραγματοποιείται έρευνα για ένα μέλος της τράπεζας, ενώ αναμένεται η ομιλία του Palenzona στο διοικητικό συμβούλιο, που θα κρίνει το μέλλον του στην τράπεζα.
Συγκεκριμένα, βάσει του ιταλικού δικαίου για την εταιρική διακυβέρνηση, ο Palenzona θα πρέπει να μιλήσει στο διοικητικό συμβούλιο σχετικά με την έρευνα, ενώ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να τεθεί σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον δύο μήνες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης