Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η μετεγκατάσταση μεταναστών εντός της Ε.Ε. – Η Ιταλία μετέφερε στη Σουηδία πρόσφυγες από την Ερυθραία

Ξεκίνησε η μετεγκατάσταση μεταναστών εντός της Ε.Ε. – Η Ιταλία μετέφερε στη Σουηδία πρόσφυγες από την Ερυθραία
Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Angelino Alfano
Μια ομάδα δεκαεννέα προσφύγων από την Ερυθραία επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης το πρωί της Παρασκευής, με προορισμό τη Σουηδία, στην πρώτη μεταφορά μεταναστών προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος είναι η μετεγκατάσταση περί των 40.000 προσφύγων, Σύριων και Ερυθραιωτών, οι οποίοι έφθασαν φέτος σε Ιταλία και Ελλάδα, σε χώρες της Ε.Ε. μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Σύμφωνα με τον έλληνα επίτροπο αρμόδιο για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, η πτήση αυτή σηματοδοτεί το πρώτο αποτέλεσμα της διαδικασίας μετεγκατάστασης, προσθέτοντας παράλληλα ότι η διαχείριση τόσο πολλών ατόμων δεν είναι εύκολη.
«Οι περισσότεροι εξ αυτών θέλουν να μεταβούν σε συγκεκριμένες χώρες, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «το σχέδιο πρέπει να γίνει σεβαστό απ' όλες τις πλευρές».
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Angelino Alfano, επιπλέον 100 μετανάστες είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν από την Ιταλία προς Γερμανία, Ολλανδία και άλλες χώρες που έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα.
«Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια νίκη για εκείνους που πίστεψαν ότι το να σώζεις ζωές (σ.σ. στη Μεσόγειο) δεν έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της ασφάλειας (σ.σ. στην Ευρώπη)», τόνισε ο Angelino Alfano.
Από την πλευρά του ο Jean Asselborn, υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, χώρα που έχει την προεδρία της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο, σημείωσε ότι η Ε.Ε. δεν είναι μόνον προϋπολογισμοί και χρηματοπιστωτικές κρίσης και πρόσθεσε ότι είναι προσηλωμένη να αντιμετωπίσει και να επιλύσει αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα.
Μέσω της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, επισήμανε, δίνει μια νέα ευκαιρία ζωής σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης