Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνει τις πιέσεις στη Merkel ο ηγέτης της Βαυαρίας Seehofer: Να σταλούν πίσω στην Αυστρία οι πρόσφυγες

Αυξάνει τις πιέσεις στη Merkel ο ηγέτης της Βαυαρίας Seehofer: Να σταλούν πίσω στην Αυστρία οι πρόσφυγες
Έκτακτα μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι ροές προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων νέων συνοριακών ελέγχων και βήματα για την άμεση μεταφορά προσφύγων σε άλλες περιοχές της Γερμανίας, αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας
Με μια νέα σκληρή πρόκληση έρχεται αντιμέτωπη η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί από τον Horst Seehofer, ηγέτη της Βαυαρίας, της νότιας περιοχής της Γερμανίας που δέχεται το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων.
Το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσει έκτακτα μέτρα για την περιοχή προκειμένου να περιοριστούν οι ροές προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων νέων συνοριακών ελέγχων και βήματα για την άμεση μεταφορά προσφύγων σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.
Ο Seehofer αυξάνει την πίεση προς τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, υπογραμμίζοντας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ότι οι πρόσφυγες πρέπει να σταλούν πίσω στην Αυστρία από τα γερμανικά σύνορα.
«Πρέπει να στείλουμε πίσω τους πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποια βήματα μπορεί να κάνει μόνη της η Βαυαρία.
Ο Horst Seehofer ανέφερε στη συνέντευξη ότι για τη δημιουργία κέντρων για την προώθηση προσφύγων στα σύνορα απαιτείται βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Ας σημειωθεί ότι με βάση την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή, αυξάνει η λαϊκή ανησυχία όσον αφορά την προσέγγιση Merkel στο μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο του ZDF, το 51% των Γερμανών τώρα λέει ότι η χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ροές προσφύγων, έναντι του 40% πριν από δύο εβδομάδες.
Το ποσοστό εκείνων που υποστηρίζουν ότι αυτή η πολιτική θα είναι επιτυχημένη, υποχώρησε στο 40% από 57% προηγουμένως.
Οι δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη διάσταση απόψεων στη Γερμανία σχετικά με το μέγεθος των ροών προσφύγων, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις επίσημες εκτιμήσεις για 800.000 φέτος και μπορούν να φθάσουν το 1,5 εκατ., με περισσότερα άτομα να φθάνουν το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης