Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bruegel: Ζητούνται εργαζόμενοι για τους συνταξιούχους – Κινδυνεύει το ασφαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη

tags :
Bruegel: Ζητούνται εργαζόμενοι για τους συνταξιούχους – Κινδυνεύει το ασφαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη
Η σημασία της «κοινωνικής επένδυσης» έχει αυξηθεί στα κράτη της Ευρώπης, με τις κυβερνήσεις να δίνουν έμφαση στις πολιτικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των ανθρώπων
Η Ευρώπη γερνάει, σύμφωνα με έρευνα της European Commission’s Ageing Report για το Bruegel, λόγω της μείωσης του εργατικού δυναμικού και της και της μεγάλης υπογεννητικότητας, που θα ταλανίσουν στο άμεσο μέλλον τις ευρωπαϊκές χώρες.
Ο αριθμός των 4 εργαζόμενων για κάθε συνταξιούχο, αναμένεται να μειωθεί στο μισό μέχρι το 2040, δημιουργώντας πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς τα έσοδα θα μειωθούν παράλληλα με την αύξηση των δαπανών.
Ως αποτέλεσμα, οι Ευρωπαίοι πολίτες από τώρα ανησυχούν για την επάρκεια των παροχών για τους άνεργους, καθώς και της υγειονομικής περίθαλψης που θα απολαμβάνουν το 2050, όταν θα έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί.
Στο παρακάτω διάγραμμα, φαίνονται τα θέματα που ανησυχούν τους πολίτες, καθώς πιστεύουν πως η αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων από τις κυβερνήσεις, δεν θα είναι επαρκής.
Welfare state graph 1
Welfare State table 1

Στην ίδια έρευνα, οι πολίτες απαντούν πως οι προτεραιότητες της ηγεσίας, πρέπει να είναι η αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, αλλά και για την υγειονομική περίθαλψη.

Blog¨11102015_2
welfare state table 2

Σε περίπτωση που οι εισφορές των κρατών από φόρους δεν είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς δημόσιες παροχές, οι απόψεις των πολιτών διίστανται, καθώς υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν την αύξηση των φόρων, ενώ υπάρχει και η άποψη της μείωσης των φόρων αλλά και της ταυτόχρονης μείωσης του επιπέδου της περίθαλψης.
Blog¨11102015_3

Τα τελευταία χρόνια, η σημασία της «κοινωνικής επένδυσης» έχει αυξηθεί στα κράτη της Ευρώπης, με τις κυβερνήσεις να δίνουν έμφαση στις πολιτικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των ανθρώπων, με σκοπό να την πλήρη συμμετοχή τους στην απασχόληση και την κοινωνική ζωή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης