Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συνεργασία στην ενέργεια

tags :
Reuters: Αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συνεργασία στην ενέργεια
Οι διπλωματικές σχέσεις του Ισραήλ με τα κράτη των Αραβικών Εμιράτων ήταν σχεδόν ανύπαρκτες την τελευταία δεκαετία
Το Ισραήλ προσβλέπει σε μια μελλοντική συνεργασία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σχεδιάζοντας την ίδρυση ενός αρμόδιου γραφείου στο Άμπου-Ντάμπι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Στο εν λόγω γραφείο θα λαμβάνει χώρο μόνο το διπλωματικό μέρος των συμφωνιών, παρόλα αυτά, είναι η πρώτη φορά που ένας ισραηλινός αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών θα βρίσκεται μόνιμα στο κράτος του Περσικού Κόλπου.
Οι διπλωματικές σχέσεις του Ισραήλ με τα κράτη των Αραβικών Εμιράτων, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες την τελευταία δεκαετία, λόγω της έντασης Ισραήλ – Παλαιστίνης, με την πυρηνική συμφωνία στο Ιράν, να απομακρύνει περισσότερο από την περιοχή τους ισραηλινούς αξιωματούχους.
Την τελευταία διετία έχουν υπάρξει προσπάθειες αναζωπύρωσης των σχέσεων Ισραήλ - Σαουδικής Αραβίας, με αφορμή την τεταμένη ατμόσφαιρα με το Ιράν.
Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι τονίζουν πως η ίδρυση του γραφείου είναι ένα πολύ θετικό βήμα, ωστόσο υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να επανέλθουν πλήρως οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και της χώρες της Μ.Ανατολής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης