Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Ρωσία δεν θα διακόψει τη ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία

Business Insider: Η Ρωσία δεν θα διακόψει τη ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία
Τυχόν διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου προς την Τουρκία θα κατάφερνε επιπλέον «πλήγμα» στη Ρωσία
Η Ρωσία δεν προτίθεται να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς την Τουρκία όπως δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Anatoly Yanovsky.
«Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά», ανέφερε ο ίδιος μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 από τουρκικά F-16, διαβεβαιώνοντας ότι οι διμερείς συμβάσεις παροχής φυσικού αερίου προς την Τουρκία θα τηρηθούν ως έχουν.
Σε ρεπορτάζ του Business Insider, αναφέρεται ότι η Τουρκία είναι μια χώρα εξαρτημένη από εισαγωγές για την κάλυψη του 95% των ενεργειακών της αναγκών, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την προμήθεια από τη Ρωσία του 55% των αναγκών της σε φυσικό αέριο ή περίπου 27 δισ. κυβικά μέτρα αυτού.
Οι διεθνείς κυρώσεις κατά τη Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας και τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία έχουν προκαλέσει αξιόλογη ύφεση στη Ρωσία, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 3,5% για το 2015.
Λόγω της επιπλέον οικονομικής ασφυξίας που προκαλεί στην σημαντική παραγωγό ενέργειας Ρωσία η κατακρήμνιση των τιμών του πετρελαίου, δεν θα την ωφελούσε στη δεδομένη χρονική στιγμή τυχόν διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης