Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κόντρα στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό – Schulz εναντίον Schaeuble για το προσφυγικό

Νέα κόντρα στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό – Schulz εναντίον Schaeuble για το προσφυγικό
«Όταν όμως κάποιος επιμένει μόνο στην δική του ερμηνεία, εμφανίζεται γρήγορα σαν γυμνασιάρχης» αναφέρει ο Schulz 
Νέα κόντρα ξεπροβάλει στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό, με τον Martin Schulz, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί την προσφυγική κρίση.
Ειδικότερα, ο Schulz καταλογίζει στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας μερίδιο ευθύνης για την διάσπαση της Ευρώπης στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, διότι εκτιμά πως η στάση σήμερα ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετίζεται με την συμπεριφορά της Γερμανίας στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και θα δοθεί στη δημοσιότητα, αύριο, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ο Schulz φέρεται να έχει δηλώσει: «Τώρα παίρνουμε τον λογαριασμό», κάνοντας λόγο για την «ώρα της ανταμοιβής» στις Βρυξέλλες.
«Η σκληρή στάση κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της Angela Merkel ή του Sigmar Gabriel όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στην Βίλχελμστρασε (σσ. όπου βρίσκεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών)», δηλώνει ο Schulz και περιγράφει τον Wolfgang Schaeuble ως «κόκκινο πανί» για πολλούς.
Κάποιοι από την Γερμανία άσκησαν πίεση προκειμένου να πείσουν άλλους να διδαχθούν από το γερμανικό μοντέλο, συνεχίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, αναφερόμενος στην Γαλλία, τονίζει ότι στηρίζει το αίτημα του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande για μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
«Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι εντελώς διαφορετικά προβλ ήματα.
Η Γαλλία χρειάζεται περισσότερη αστυνομία, δυνάμεις ασφαλείας, προσπάθειες ενσωμάτωσης (των μεταναστών)», δηλώνει ο Martin Schulz, αλλά διευκρινίζει ότι οι όροι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν.
«Όταν όμως κάποιος επιμένει μόνο στην δική του ερμηνεία, εμφανίζεται γρήγορα σαν γυμνασιάρχης», καταλήγει.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης