Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Ζητάει από τους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τον Cameron για τη Συρία

tags :
Hollande: Ζητάει από τους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τον Cameron για τη Συρία
Ασυνήθιστη παρέμβαση του Γάλλου προέδρου στα εσωτερικά της Βρετανίας
Την στήριξη του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron από τους... βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου στο αίτημά του για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Francoise Hollande την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.
Μιλώντας στη σύνοδο των επικεφαλής κρατών της βρετανικής Κοινοπολιτείας (Commonwealth) στη Μάλτα, ο Hollande ευχήθηκε οι Βρετανοί βουλευτές να παράσχουν τελικά στον Cameron τη στήριξη που ζητάει για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών κατά των τρομοκρατών της ISIS στη Συρία.
Ο Cameron έχει δηλώσει ότι θα φέρει στο κοινοβούλιο το αίτημα συμμετοχής της Βρετανίας στους από αέρος βομβαρδισμούς θέσεων της ISIS στη Συρία από χώρες της Δύσης, όταν θα έχει την αυτοπεποίθηση ότι αυτό μπορεί να εγκριθεί.
Αυτό, με τη σειρά του, θα εξαρτηθεί από το αν θα καταφέρει να πείσει ικανό αριθμό βουλευτών του Εργατικού κόμματος - και όχι του Συντηρητικού, στο οποίο ανήκει - να υπερψηφίσουν τα σχέδιά του, ως αντιστάθμισμα στην αρνητική ψήφο που αναμένεται να εκφράσει μερίδα του Συντηρητικού κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης