Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η Ρωσία ανακοίνωσε πακέτο οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία - Στο επίκεντρο φυσικό αέριο και εμπόριο

BBC: Η Ρωσία ανακοίνωσε πακέτο οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία - Στο επίκεντρο φυσικό αέριο και εμπόριο
Οι κυρώσεις θα αφορούν αρχικά τον τουρισμό, το φυσικό αέριο, τις επιχειρηματικές συμβάσεις και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών
(Upd2) Η Ρωσία ανακοίνωσε το πακέτο των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβάλλει στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα συριακά σύνορά, το οποίο φέρει την υπογραφή του ίδιου του προέδρου Putin.

A trader helps a customer to buy tomatoes at Dorogomilovsky food market in Moscow, Russia, Friday, Nov. 27, 2015.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, το διάγγελμα του ρώσου προέδρου αναφέρεται σε οικονομικές κυρώσεις στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων και τις επιχειρηματικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει τουρκικές εταιρείες με ρωσικές κρατικές υπηρεσίες, με βασικότερη αυτή που αφορά το φυσικό αέριο.
Οι κυρώσεις όμως αφορούν και μεμονωμένα 90 χιλιάδες τούρκους πολίτες που εργάζονται σε ρωσικές εταιρείες, οι οποίοι ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες μαζί με τις οικογένειες τους.
Επιπλέον, απαγορεύονται οι πτήσεις Charter μεταξύ των δύο χωρών, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στην τουρισμό της Τουρκίας καθώς περισσότεροι από 3,5 εκατ ρώσοι κάνουν κάθε χρόνο διακοπές σε τουρκικά θέρετρα.
Κι όλα αυτά γιατί ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan αρνείται κατηγορηματικά να ζητήσει συγνώμη στη Μόσχα για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Map of purported flight path of Russian Su-24 shot down by Turkish military on 24 November 2015 according to Russian and Turkish militaries


Να σημειωθεί ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα είναι ιδιαίτερα επίπονες για την Τουρκία καθώς η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε: 
Όπως υπογραμμίζει το βρετανικό δίκτυο, οι ρωσικές κυρώσεις θα είναι πολύ σκληρές και θα αφορούν αρχικά τον τουρισμό, το φυσικό αέριο, τις επιχειρηματικές συμβάσεις και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.
Μεταξύ των οικονομικών κυρώσεων περιλαμβάνονται η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνεται στο διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.
(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 20:21)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης