Διεθνή

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της Συνόδου για το Κλίμα στο Παρίσι - Αλυσοδέθηκαν στο σταθμό της Φρανκφούρτης

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της Συνόδου για το Κλίμα στο Παρίσι - Αλυσοδέθηκαν στο σταθμό της Φρανκφούρτης
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου απέφυγε να σχολιάσει το περιστατικό
Έναν πρωτότυπο τρόπο χρησιμοποίησαν σήμερα (28/11) γερμανοί διαδηλωτές για να εμποδίσουν την αναχώρηση της γερμανίδας υπουργού Περιβάλλοντος για το Παρίσι όπου θα συμμετέχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.
Αλυσοδέθηκαν στις σιδηροτροχιές στον σταθμό της Φρανκφούρτης.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Barbara Hendrix και περισσότερα από 30 στελέχη του υπουργείου ταξίδευαν με τρένο από το Βερολίνο για το Παρίσι, όπου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο η Σύνοδος για το κλίμα.
Όταν η αμαξοστοιχία έκανε στάση στον κεντρικό σταθμό της Φρανκφούρτης, δύο διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στις σιδηροτροχιές μπροστά από το τρένο, ενώ άλλοι κατέβηκαν με σχοινιά στην οροφή του βαγονιού, σύμφωνα με την αστυνομία.
Χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες προκειμένου οι αρχές να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τις σιδηροτροχιές και κατόπιν το τρένο συνέχισε το δρομολόγιό του.
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου απέφυγε να σχολιάσει το περιστατικό.
Νωρίτερα σήμερα, η καγκελάριος της Γερμανίας A. Merkel επισήμανε σε δηλώσεις της πόσο σημαντική είναι σε μακροπρόθεσμο επίπεδο η παραγωγή ενέργειας με καύση άνθρακα για τη Γερμανία.
Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής στο Παρίσι στοχεύει στο να ανοίξει το δρόμο για την απεξάρτηση της παγκόσμιας κοινότητας από τα ορυκτά καύσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης