Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη σκιά του οικονομικού της αποκλεισμού από τη Ρωσία η αυριανή (29/11) Σύνοδος Τουρκίας - ΕΕ για το προσφυγικό

Στη σκιά του οικονομικού της αποκλεισμού από τη Ρωσία η αυριανή (29/11) Σύνοδος Τουρκίας - ΕΕ για το προσφυγικό
Αν και η στάση της Τουρκίας θεωρείται αμφιλεγόμενη, η ΕΕ και κυρίως η Γερμανία, θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία μαζί της
Μια προσπάθεια να ληφθούν καθοριστικά μέτρα ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη θα κάνουν αύριο οι ηγέτες του Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο με την Τουρκία.
Η συνάντηση της ΕΕ με την Τουρκία έχει κριθεί απαραίτητη από πολλούς ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών περνούν από τα τουρκικά σύνορα χωρίς ή με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών.
Αν και η στάση της Τουρκίας θεωρείται από πολλούς αμφιλεγόμενη, η ΕΕ και κυρίως η Γερμανία, θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία της Άγκυρας στο προσφυγικό αν και είναι άγνωστο πώς θα εξελιχτεί η αυριανή (29/11) συνάντηση μετά τις ταραγμένες σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία.
Κι αυτό γιατί η Μόσχα έχει ταχθεί ανοικτά και έμπρακτα στο πλευρό της Γαλλίας στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, στάση που δεν έχει ξεκαθαρίσει η Τουρκία η οποία φέρεται να έχει στενές «εμπορικές» συνεργασίες με τους τζιχαντιστές καθώς είναι ο απόλυτος αγοραστής του πετρελαίου τους.
Αντίθετα, ο V. Putin έχει θέσει το ρωσικό στρατό υπό τις εντολές του γαλλικού υπουργείου Άμυνας καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη συνεργάζονται στενά με τους γάλλους στρατηγούς που ηγούνται των επιχειρήσεων.
Στις Βρυξέλλες ωστόσο θα γίνει μια προσπάθεια να βρεθεί πολιτική και ίσως διπλωματική λύση στο προσφυγικό με τον Tayyip Erdogan να έχει μία ευκαιρία να θέσει τις βάσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ έχοντας ως υποστηρικτή, αυτή τη φορά, την A. Merkel η οποία επαναπροσδιόρισε την «εχθρική» πολιτική της προς την Τουρκία υπό το βάρος των χιλιάδων προσφύγων στη Γερμανία.
Η αυριανή (29/11) συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχει μετατρέψει το κτίριο και την γύρω περιοχή σε φρούριο αν και οι Βρυξέλλες παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης