Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: RBS και Standard Chartered οι πιο αδύναμες τράπεζες των βρετανικών stress tests

tags :
BBC: RBS και Standard Chartered οι πιο αδύναμες τράπεζες των βρετανικών stress tests
Όλες οι βρετανικές τράπεζες απαιτείται πλέον να δημιουργήσουν αποθεματικά για την έκθεσή τους σε βρετανικούς κινδύνους
Οι βρετανικές τράπεζες Royal Bank of Scotland (RBS) και Standard Chartered απεδείχθησαν οι δύο ασθενέστερες μεταξύ των επτά μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών, στα «τεστ κοπώσεως» (stress tests) στα οποία τις υπέβαλε η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, τα συγκεκριμένα stress tests πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με στόχο τη διερεύνηση των συνεπειών που θα είχε στο βρετανικό χρηματο-πιστωτικό σύστημα ένα ισχυρό χρηματο-οικονομικό σοκ.
Αυτή τη φορά, το σενάριο περιελάμβανε την υπόθεση ότι το πετρέλαιο έχει καταρρεύσει στα 38 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, με την παγκόσμια οικονομία να περνάει σε ύφεση.
Η BoE δεν απαίτησε από καμία από τις επτά τράπεζες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους στη βάση των αποτελεσμάτων των stress tests, όμως οι τράπεζες RBS και Standard Chartered επέδειξαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις κεφαλαιακής επάρκειας και μόνες τους έλαβαν μέτρα ενίσχυσης αυτής.
Όλες οι βρετανικές τράπεζες απαιτείται πλέον να δημιουργήσουν αποθεματικά για την έκθεσή τους σε βρετανικούς κινδύνους, μεταξύ άλλων για τη διαγραφή προβληματικών δανείων σε συνθήκες ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης