Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ - Αγγίζει το -1% ο DAX στις 11.271 μον.

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ - Αγγίζει το -1% ο DAX στις 11.271 μον.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε απώλειες -0,3% στις 384,18 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και μόλις δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του ευρώ, το οποίο βρίσκεται κοντά σε χαμηλά άνω των επτά ετών.
Η ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας της ζώνης του ευρώ, όπως περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων και επέκταση του προγράμματος αγοράς assets (QE), κάτι άλλωστε που έχει αφήσει να διαφανεί με επανειλημμένες δηλώσεις του και ο διοικητής της, Mario Draghi.
Πιο συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε κέρδη +0,59% στις 6.394 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες κατά -0,68% στις 4.924 μονάδες.
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, κατέγραψε πτώση -0,97% στις 11.271 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε απώλειες -0,3% στις 384,18 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτων θα ξεπεράσει το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων της Volkswagen, καταγράφοντας ανάπτυξη 4% φέτος, ενώ ο ρυθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2016, ανακοίνωσε σήμερα η ένωση του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας VDA.
Ο επικεφαλής της VDA Matthias Wiesmann δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι το σκάνδαλο της Volkswagen είχε πλήξει την εμπιστοσύνη στην ίδια την εταιρία, τον ευρύτερο κλάδο αλλά και την τεχνολογία κινητήρων ντίζελ.
Έκανε, ωστόσο, έκκληση να μην επικρατεί γενικότερα καχυποψία για τον κλάδο και την τεχνολογία ντίζελ λόγω του σκανδάλου.
Παράλληλα, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν φέτος στα 3,17 εκατ. και σε περίπου 3,2 εκατ. το 2016 εάν δεν επιδεινωθούν οι συνθήκες της αγοράς, ανέφερε η VDA.
Οι ταξινομήσεις επιβατικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 9% τον Νοέμβριο στα 272.000 οχήματα, σύμφωνα με την VDA.
Οι ταξινομήσεις του 11μήνου στη γερμανική αγορά αυξήθηκαν κατά 5% στα 2,96 εκατ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης