Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τα μετρητά είναι ο «βασιλιάς» στον κόσμο των επενδύσεων από τον Ιούλιο του 2015 - Εισροές 208 δισ. δολ.

tags :
Bloomberg: Τα μετρητά είναι ο «βασιλιάς» στον κόσμο των επενδύσεων από τον Ιούλιο του 2015 - Εισροές 208 δισ. δολ.
Οι ονομαστικές ετήσιες αποδόσεις των απλών καταθετικών λογαριασμών στις ΗΠΑ κυμαίνονται από 0,11% έως 1%
Ολοένα και περισσότερο θελκτικά καθίστανται ως επένδυση τα μετρητά και οι άμεσα ρευστοποιήσιμες επενδυτικές αξίες, στο πλαίσιο της αναταραχής των κεφαλαιαγορών και της οικονομικής αβεβαιότητας που κυριαρχεί στο νέο έτος.
Όπως γράφει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN επικαλούμενο έκθεση της Bank of America Merrill Lynch (BoAML), από την 1η Ιουλίου 2015 τα μετρητά και τα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων έχουν καταστεί η πιό δημοφιλής κλάση ενεργητικού, καταγράφοντας εισροές 208 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.
Συγκριτικά, αναφέρεται ότι οι επενδυτές αύξησαν κατά μόλις 7 δισ. δολάρια τις επενδύσεις τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αποσύροντας ταυτόχρονα 46 δισ. δολάρια από την αγορά ομολόγων.
bofaml cash is kingΟ μικρός, ανεξάρτητος επενδυτής έχει τρομάξει από τη μεταβλητότητα και τις διακυμάνσεις στις μετοχικές αξίες και αναζητεί να μειώσει την έκθεσή του σε επενδυτικούς κινδύνους.
Αποτελεί σημάδι των καιρών της ανορθόδοξης νομισματικής πολιτικής, αλλά και του μεγέθους της παγκόσμιας αναταραχής, το γεγονός ότι οι μικρο-επενδυτές πείθονται να «παρκάρουν» τα κεφάλαιά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς πρακτικά μηδενικής ονομαστικής απόδοσης, δηλαδή αρνητικής σε πραγματικούς όρους (μετά την αφαίρεση του πληθωρισμού).
Σύμφωνα με το CNN, οι ονομαστικές ετήσιες αποδόσεις των απλών καταθετικών λογαριασμών στις ΗΠΑ κυμαίνονται από 0,11% έως 1%.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και έτσι τα μετρητά καταγράφουν καλύτερες αποδόσεις στο νέο έτος, τόσο σε σύγκριση με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street (π.χ. σωρευτική πτώση 7,5% του S&P 500), όσο και με τα περισσότερα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια.
Για πολλούς επαγγελματίες επενδυτές, είναι ευκολότερο να διακρίνουν μια θετική πλευρά της πτώσης των αξιών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ως ευκαιρία νέων τοποθετήσεων σε φθηνότερο επίπεδο τιμών.
Όπως γράφει το CNN, οι μικρότεροι επενδυτές φέρονται να μην έχουν ακόμα συνέλθει από τις απώλειες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ το 2008 και γι' αυτό είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί, προτιμώντας την «ασφάλεια» των μικρών απωλειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης