Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επενδυτικό γκρουπ με επικεφαλής κινεζική εταιρεία πωλείται το χρηματιστήριο του Σικάγο

tags :
Σε επενδυτικό γκρουπ με επικεφαλής κινεζική εταιρεία πωλείται το χρηματιστήριο του Σικάγο
Αγοραστής του Χρηματιστηρίου του Σικάγο η εταιρεία επενδύσεων και ακινήτων, Chongqing Casin - Στο δεύτερο μισό του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή
Σε συμφωνία για την πώληση του Χρηματιστηρίου του Σικάγο σε επενδυτικό όμιλο του οποίου ηγείται η κινεζική Chongqing Casin Enterprise Group ήρθε η εταιρεία που το διαχειρίζεται.
Στη σχετική ανακοίνωση, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, δεν αποκαλύφθηκε το ύψος της συμφωνίας, ενώ σημειώνεται αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2016, εάν προηγουμένως έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
Με την κίνηση αυτή, ο αγοραστής αποκτά πρόσβαση στην άκρως ανταγωνιστική αγορά μετοχών των ΗΠΑ.
Η Chongqing Casin Enterprise Group έχει υπογράψει μία δεσμευτική συμφωνία για να αγοράσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Χρηματιστηρίου του Σικάγο.
«Ταιριάζουμε, η στρατηγική μας τους αρέσει και είναι συναφής με τη δική τους», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Σικάγο, John Kerin, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg.
«Παρέχουμε τεχνολογία και είμαστε μία ανεξάρτητη αγορά που παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες και μπορούμε να μεγαλώσουμε όπως ταιριάζει στις ανάγκες τους», καταλήγει.
Η εξαγορά θα είναι η πρώτη αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς από κινεζική.
Το χρηματιστήριο έχει ιστορία 134 ετών και διαχειρίζεται το 0,5% του συνόλου των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις ΗΠΑ, δίνοντας πρόσβαση στον αγοραστή στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά ύψους 22 τρισ. δολ., όπου οι κανόνες απαιτούν οι συναλλαγές να δρομολογούνται σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο έχει την καλύτερη τιμή για μία μετοχή οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης