Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαιρετίζει την πτώση της ανεργίας στο 4,9% ο Obama: Ξεπεράσαμε τη χειρότερη κρίση από τη δεκαετία του '30

tags :
Χαιρετίζει την πτώση της ανεργίας στο 4,9% ο Obama: Ξεπεράσαμε τη χειρότερη κρίση από τη δεκαετία του '30
Η αδυναμία στην Κίνα, την Ευρώπη και άλλες οικονομίες δημιουργούν προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας
Ότι οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται όμορφα για την οικονομία της χώρας τους, μετά τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, χαιρετίζοντας την πτώση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα κάτω από το 5% για πρώτη φορά από το 2008.
Ειδικότερα, η ανεργία στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στο 4,9%.
«Ανακάμψαμε από τη χειρότερη κρίση από τη δεκαετία του 1930, τη χειρότερη της ζωής μου και τη χειρότερη των περισσοτέρων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δωμάτιο», είπε χαρακτηριστικά ο Obama, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα βρισκόταν στο 10% το 2009, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.
«Ανακάμψαμε ταχύτερα, ισχυρότερα, καλύτερα και μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι σχεδόν όλες οι ανεπτυγμένες οικονομίες», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.
Παραδέχτηκε, εντούτοις, ότι υπάρχει ακόμα ανησυχία για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η οικονομίας της χώρας, καθώς η αδυναμία στην Κίνα, την Ευρώπη και άλλες οικονομίες δημιουργούν προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.
«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να “πατάμε το γκάζι” για να επιταχύνουμε την ενίσχυση της οικονομίας μας», είπε σχετικά.
Στη συνέχεια κάλεσε όλους να αισθάνονται περήφανοι για την πρόοδο της αμερικανικής οικονομίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης