Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Erdogan στη Ρωσία - «Έχουν σκοτώσει 400.000 ανθρώπους στη Συρία, σε συνεργασία με τον Assad»

Επίθεση Erdogan στη Ρωσία - «Έχουν σκοτώσει 400.000 ανθρώπους στη Συρία, σε συνεργασία με τον Assad»
Για «προπαγάνδα» με στόχο την απόκρυψη των «εγκλημάτων» της Μόσχας κάνει λόγο ο τούρκος πρόεδρος
Δριμεία επίθεση κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο τούρκος; πρόεδρος, Recep Tayip Erdogan, τονίζοντας ότι το Κρεμλίνο «θα πρέπει να λογοδοτήσει για τους 400.000 ανθρώπους που έχει σκοτώσει στη Συρία, σε συνεργασία με το καθεστώς του Assad», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ειδικότερα, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σενεγαλέζο ομόλογό του, ο Erdogan κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να φτιάξει ένα «μίνι κράτος» στη Συρία για λογαριασμό του συμμάχου της προέδρου Bashar al-Assad.
«Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που έχει σκοτώσει εντός των συνόρων της Συρίας.
Σε συνεργασία με το καθεστώς του Assad ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτώσει έφτασε τις 400.000», συνέχισε.
Οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου αναμένεται ότι θα προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα, οι οποίες επιδεινώθηκαν δραματικά μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο.
Μόλις χθες, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, η Ρωσία κατηγόρησε την Τουρκία ότι σχεδιάζει μια στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία.
Η Άγκυρα ωστόσο διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό, κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα» με στόχο την απόκρυψη των «εγκλημάτων» της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης