Τελευταία Νέα
Διεθνή

Market Watch: Το μέλλον των ATMs γίνεται πραγματικότητα στις ΗΠΑ - Τα κινητά τηλέφωνα σε ρόλο κάρτας

tags :
Market Watch: Το μέλλον των ATMs γίνεται πραγματικότητα στις ΗΠΑ - Τα κινητά τηλέφωνα σε ρόλο κάρτας
Το μέλλον των ATMs είναι ήδη εδώ
Αν και οι εμπορικές συναλλαγές μας διεξάγονται πλέον σε ένα περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας - π.χ. πιστωτικές κάρτες με τσιπ, αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων, πληρωμές μέσω κινητού - ούτε ξεχάσαμε, ούτε είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τα μετρητά μας.
Όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Market Watch, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλές εκ των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ συνεχίζουν να επενδύουν εκατομμύρια δολάρια στην αναβάθμιση του δικτύου αυτομάτων ταμειο-λογιστικών μηχανών (ATMs) τους.
Μία από αυτές, η Chase Bank, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναβαθμίσει τα 18 χιλιάδες ATMs της μέχρι το τέλος 2016, με τρόπο ώστε οι πελάτες της να μη χρειάζονται πλέον κανενός είδους πλαστική κάρτα για να τα χρησιμοποιήσουν, αλλά μόνον τα κινητά τους.
Τη συγκεκριμένη δυνατότητα προσφέρει ήδη σε 900 ATMs που διαθέτει η τράπεζα BMO Harris Bank, καθώς και η Wintrust Bank στο Ιλινόις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Bank of America σχεδιάζει να προσφέρει από τα δικά της ATMs τη δυνατότητα διασύνδεσης με το σύστημα πληρωμών («πορτοφόλι») Apple Pay του τεχνολογικού κολοσού Apple.
Η Wells Fargo θα ξεκινήσει στο δεύτερο τρίμηνο 2016 να προσφέρει τη διασύνδεση με ψηφιακά «πορτοφόλια» από το 40% των 13 χιλιάδων ATMs της μέσω ασύρματης τεχνολογίας NFC, ενώ ήδη υποστηρίζει το αντίστοιχο σύστημα Android Pay της Google.
Όσον αφορά στις τραπεζικές συναλλαγές σε ATMs, φαίνεται πως το μέλλον γίνεται πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης