Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία προς Σαουδική Αραβία και Τουρκία: Αν μπείτε στη χώρα, θα φύγετε σε φέρετρα

tags :
Συρία προς Σαουδική Αραβία και Τουρκία: Αν μπείτε στη χώρα, θα φύγετε σε φέρετρα
"Ας μην σκεφτεί κανένας να επιτεθεί στη Συρία ή να παραβιάσει την κυριαρχία της διότι θα τους στείλουμε πίσω στη χώρα τους"
Προειδοποίηση για οποιασδήποτε ξένη χερσαία επέμβαση στο έδαφός του απηύθυνε το συριακό καθεστώς, μετά τις πληροφορίες για ενδεχόμενες αποστολές σαουδαραβικών και τουρκικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη χώρα.
"Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση στο συριακό έδαφος χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης συνιστά επίθεση ενώπιον της οποίας θα πρέπει να αντισταθούμε", είπε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Walid Muallem στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό.
"Ας μην σκεφτεί κανένας να επιτεθεί στη Συρία ή να παραβιάσει την κυριαρχία της διότι θα τους στείλουμε πίσω στη χώρα τους, είτε είναι Σαουδάραβες είτε Τούρκοι, μέσα σε ξύλινα φέρετρα", τόνισε και πρόσθεσε ότι "αυτή θα είναι η τύχη όποιου θελήσει να συμμετάσχει μαζί με τους τρομοκράτες στην επίθεση εναντίον της Συρίας".
Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη πως μια κατάπαυση του πυρός είναι δύσκολη ή και αδύνατη πριν σφραγιστούν τα σύνορα με την Τουρκία και την Ιορδανία και πριν συμφωνηθεί ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στη Συρία.
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών είπε πως επικαλείται τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Lavrov, ο οποίος είχε δηλώσει πως "μια κατάπαυση του πυρός δεν είναι δυνατή πριν τεθούν υπό έλεγχο τα σύνορα με την Τουρκία και την Ιορδανία και πριν υπάρξει συμφωνία πάνω σ' έναν κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι δύσκολο να το επιτύχουμε αυτό".
Οι αντάρτικες οργανώσεις που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ανεφοδιάζονται μέσω τόσο της Τουρκίας όσο και της Ιορδανίας. Το καθεστώς του Assad θεωρεί τους μαχητές, τόσο τους αντάρτες όσο και τους τζιχαντιστές, "τρομοκράτες" στην υπηρεσία περιφερειακών δυνάμεων, όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης