Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σομαλία: Από βόμβα δημιουργήθηκε η τρύπα στο αεροσκάφος της Daallo – Σκοτώθηκε ένας επιβάτης

Σομαλία: Από βόμβα δημιουργήθηκε η τρύπα στο αεροσκάφος της Daallo – Σκοτώθηκε ένας επιβάτης
Σύμφωνα με κάποιες έρευνες είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο λάπτοπ ενός ταξιδιώτη
Η μεγάλη τρύπα που δημιουργήθηκε σε επιβατικό αεροσκάφος των σομαλικών αερογραμμών την περασμένη Τρίτη (2/2) προκλήθηκε από βόμβα,  σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται πληροφορίες από αξιωματούχους.
«Ήταν μία βόμβα που εξερράγη στην πτήση της Daallo Airlines και είχε στόχο να σκοτώσει όλους τους επιβαίνοντες» ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της Σομαλίας Ali Ahmed Jamac.
Ένας επιβάτης έπεσε από το αεροπλάνο και σκοτώθηκε, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το Airbus 321 από το Τζιμπουτί έκανε αναγκαστική προσγείωση, ενώ κάποιες έρευνες αναφέρουν ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο λάπτοπ ενός ταξιδιώτη.
Η έκρηξη συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου.
Αμέσως μετά το περιστατικό η αεροπορική εταιρία δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα από κοινού με τη σομαλική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.
O Mohamed Hassan, ένας αστυνομικός από το Balad, μία αγροτική περιοχή 30 χιλιόμετρα βόρεια της Μογκαντίσου δήλωσε ότι οι ντόπιοι βρήκαν το σώμα ενός άνδρα που μπορεί να είναι αυτός που έπεσε από το αεροπλάνο.
Ο Σέρβος πιλότος Vladko Vodopivec είπε ότι ενημερώθηκε πως η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, προσθέτοντας ότι «θα ήταν πολύ χειρότερα αν πετούσαμε ψηλότερα».
«Ήταν η πρώτη μου βόμβα, ελπίζω να είναι και η τελευταία» προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Vodopivec που ανέφερε ότι το αεροπλάνο βρισκόταν στα 3.350 μέτρα.
Η αεροπορική εταιρία Daallo κάνει τακτικά δρομολόγια από το Ντουμπάι στη Σομαλία και το Τζιμπουτί.
Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν.
Η Σομαλία μάχεται το ισλαμικό γκρουπ al – Shabab, το οποίο κάνει φονικές επιθέσεις στην προσπάθειά του να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης