Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Πάνω από 3.100 έγκυες προσβλήθηκαν από τον ιό Ζίκα

tags :
Κολομβία: Πάνω από 3.100 έγκυες προσβλήθηκαν από τον ιό Ζίκα
O υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θεωρεί πως τρεις θάνατοι στη χώρα συνδέονται με τον ιό
Ταχύτατα συνεχίζει να εξαπλώνεται ο ιός Ζίκα στη Νότια Αμερική, ενώ ο πρόεδρος της Κολομβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότερες από 3.100 έγκυες στην Κολομβία έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Ο Juan Manuel Santos διευκρίνισε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί στην Κολομβία περιπτώσεις μικροκεφαλίας που να συνδέονται με τον ιό Ζίκα, και πρόσθεσε ότι 25.645 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια στην Κολομβία και "η πρόγνωση είναι ότι είναι πιθανόν να φθάσουμε στα 600.000 κρούσματα".
Ο Κολομβιανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι είναι επίσης πιθανή η εμφάνιση 1.000 περιπτώσεων του συνδρόμου Guillain-Barre, μίας σπάνιας και σοβαρής νευρολογικής νόσου που μπορεί να προκαλέσει παράλυση και ορισμένες κυβερνήσεις έχουν συνδέσει με τον ιό Ζίκα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θεωρεί πως τρεις θάνατοι στη χώρα συνδέονται με τον ιό, ενώ εκτίμησε ότι τα μη καταγεγραμμένα κρούσματα και οι ελαφρές ή οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις πρέπει να ανέρχονται σε 80.000 έως 100.000 στην Κολομβία .
Εν τω μεταξύ χθες ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε τα κράτη που πλήττονται από τον ιό Ζίκα να θέσουν στη διάθεση των πολιτών συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς των σεξουαλικών σχέσεων και της αναπαραγωγής και να υποστηρίξουν το δικαίωμα διακοπής της κύησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης