Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμη συνάντηση Merkel - Hollande για το προσφυγικό - Θα αναζητηθούν τρόποι απορρόφησης των μεταναστών

tags :
Κρίσιμη συνάντηση Merkel - Hollande για το προσφυγικό - Θα αναζητηθούν τρόποι απορρόφησης των μεταναστών
Η συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών
(upd) Άτυπη μεν, κρίσιμη δε, είναι η συνάντηση που έχουν στο Στρασβούργο η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande.
Αν και οι δυο δεν έκαναν δηλώσεις κατά την άφιξή τους και η συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της 18ης Φεβρουαρίου, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί τόσο το προσφυγικό ζήτημα, όσο και οι προοπτικές εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Μάλιστα, αναμένεται να συζητήσουν τι θα ζητήσουν από Ελλάδα και Τουρκία για το προσφυγικό.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Shultz, θα παραθέσει δείπνο εργασίας στους δύο ηγέτες.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα στο Στρασβούργο η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τρόπους για την  «απορρόφηση» των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, περνώντας από την Τουρκία στην Ελλάδα, αλλά και τις διαπραγματεύσεις για να αποφευχθεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δύο ηγέτες έχουν δώσει «ραντεβού» για το απόγευμα της Κυριακής στο Στρασβούργο, σε μια ανεπίσημη συζήτηση. Αμέσως μετά θα δειπνήσουν, προσκεκλημένοι του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, σε ένα εστιατόριο της πόλης, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον καθεδρικό ναό.
Η συνάντηση αυτή, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, διεξάγεται λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ, στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.
Για τη Γερμανία, όπου η Μerkel εμφανίζεται αποδυναμωμένη πολιτικά λόγω του προσφυγικού, η λύση του προβλήματος είναι θέμα επιβίωσης, είπε διπλωμάτης. Εάν δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα εντός των επόμενων εβδομάδων, η ΕΕ και ιδίως η Γερμανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ ισχυρές πιέσεις, συμπλήρωσε.
Οι Τούρκοι θα πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, δηλαδή να αποδεχτούν την επανεισδοχή των μεταναστών που δεν θα γίνονται δεκτοί στην ΕΕ και να ελέγξουν καλύτερα τα σύνορά τους, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

(Πρώτη ενημέρωση 14:53, Κυριακή 7 φεβρουαρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης